Týden hokeje v Zastávce u Brna

Týden hokeje v Zastávce u Brna

Zastávka nepatří mezi velké obce, přesto podporuje spoustu sportovních klubů i aktivit, a mezi nimi má své místo hokejový klub. HC Zastávka, která trénuje na zimním stadionu v Rosicích, se dne 25. 9. 2021 zúčastnila akce Pojď hrát hokej, která je projektem Českého hokeje. Jejím cílem je ukázat dětem i rodičům, že hokej je správný sport, který rozvíjí děti jak po fyzické stránce, tak i po stránce psychické. Tato akce doplnila pravidelné nedělní školičky bruslení, které se staly již tradiční možností děti nejen naučit bruslit, ale také je přivést k hokeji, ke sportu a ke zdravému životnímu stylu.

Banner

Jak samotná akce probíhala? Po uvítání a nezbytné registraci se rodiče účastnili přednášky vedené Vladimírem Kozárkem. Na ní se dozvěděli, mimo jiné, co obnáší tento sport, že není tak nedostupný, jak se může zdát, co takový hráč potřebuje, aby mohl být hokejistou, a jakým způsobem vedeme tréninky, resp. naše děti k lásce ke sportu, k respektu ke svým spoluhráčům i protihráčům, k týmové práci a k radosti ze hry.

Mezitím již na ledě pod vedením trenérů probíhal ukázkový trénink našeho ročníku 2013 a děti, které přišly vyzkoušet hokej, zkoušely jaké je to být hokejistou, co je to bruslařská abeceda, jaké je to jet s hokejkou a pukem na opravdického brankáře a hlavně si zahrály hokej a zažily radost z prvních gólů.

Není potřeba příliš mluvit, nejvýmluvnější byly úsměvy dětí a radost, kterou na ledě prožívaly. Za to patří dík vedle autorům projektu Pojď hrát hokej i vedení klubu, obci Zastávka u Brna a hlavně všem, kteří se kolem hokeje motají a odvádějí práci, která kolikrát není vidět. Trenér je totiž pouze jeden z mnoha lidí, kteří stojí za tím, že děti mohou v Rosicích hrát hokej. Všem patří velký dík.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Zastávce u Brna najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."