Týden hokeje ve Dvoře Králové nad Labem

Týden hokeje ve Dvoře Králové nad Labem

Sobotní dopoledne na královédvorském zimním stadionu patřilo novým hokejovým nadějím, které přišly na náborovou akci Týden hokeje. Za účasti klubových trenérů a funkcionářů, kteří se dětem věnovali jak na ledě, tak i mimo něj, si celkem 22 účastníků vyzkoušelo, jaké je to být hokejistou.

Banner

Po registraci do projektu Pojď hrát hokej se uskutečnila pro rodiče malá prezentace, kde si poslechli pár informací o chodu našeho klubu a hokeji obecně. Trenéři si mezitím převzali děti a zamířili s nimi na rozcvičku, kde si všichni vyzkoušeli, jak se hráči připravují před každým tréninkem. Při převlékání na led si děti ještě prohlédly a vyzkoušely hráčskou a brankářskou výstroj. Pro některé to bylo poprvé, co si ji mohli osahat.

Poté už děti zamířily do haly k mantinelu, kde po pokynu trenérů postupně vstupovaly na led. Na ledě přišlo nejprve rozbruslení a následovalo rozdělení do skupin. Kluci a holky si procvičili základní kroky bruslení, vyzkoušeli si střelbu na branku a nájezdy, zahráli si několik her, jako jsou například žralok, sbírání míčků či hru na ovečky, a někteří si vyzkoušeli i minihokej. Děti bruslily o sto šest.

Pevně věříme, že si chlapci a děvčata z dnešního dopoledne odnesli spoustu zážitků, protože z výrazů v jejich tvářích bylo vidět, že si to všichni pořádně užili. Doufáme, že se jim hokej natolik zalíbil, že je brzy přivítáme v naší školičce bruslení a následně v hokejové přípravce.

Děkujeme všem zúčastněným a už teď se těšíme na další akci Pojď hrát hokej.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Dvoře Králové nad Labem najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.