Týden hokeje v Náchodě

Týden hokeje v Náchodě

V úterý 18. 9. 2018 od 16.00 hod do 18.15 hodin proběhla na Zimním stadionu v Náchodě akce Týden hokeje v rámci projektu „Pojď hrát hokej“. Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4-8 let a jejich rodiče.

Banner

Tato akce měla v Náchodě velký úspěch. Přivedla na zimní stadion více jak 60 dětí a asi 80 rodičů a členů doprovodu dětí. Děti měly unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

V rámci celého programu proběhlo zaregistrování 31 dětí do projektu Pojď hrát hokej a Hokejka. Dětem byly zapůjčeny hokejové přilby pro bezpečné bruslení na ledě a s pomocí trenérů a asistentů HC Náchod byly děti ustrojeny a uvedeny na ledovou plochu, kde absolvovaly výuku bruslení, hry a soutěže. Tyto aktivity organizovalo na ledě 10 trenérů LH, kteří se po celou dobu věnovali více jak 45 dětem.

Potom následovala ukázka tréninku minihokeje, kde mladí hráči HC Náchod ročníků 2010 až 2011 předvedli trénink pod vedením svých trenérů.

Pro všechny to byl vynikající zážitek a pro mladé náchodské naděje i velká motivace pro následující zápasy i tréninky. Celá akce byla doplněna prezentací práce s dětmi v LH a ukázkou materiální podpory ČSLH. O dobrou atmosféru na zimáku se staralo 17 pořadatelů, členů HC Náchod, a příjemná hudba, při které dominovala píseň Pojď hrát hokej. Účastníci akce mohli shlédnout náborové hokejové video.

Kromě zážitku z bruslení a ledního hokeje si každé dítě navíc s sebou domů odneslo hodnotný dárek. HC Náchod ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje pořádal na Zimním stadionu v Náchodě tuto akci v rámci Týdne hokeje. Zveme nové zájemce o LH a Hokejovou školu bruslení na pravidelné tréninky, které se konají každé úterý od 16.00 a v sobotu od 9.00 hodin.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náchodě najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“