Týden hokeje na Kometě Brno

Týden hokeje na Kometě Brno

Už tradičně se Kometa zapojila do projektu Českého hokeje s názvem Týden hokeje. Děti mezi 4 a 8 lety zavítaly ve středu 23. listopadu do Winning Group Areny, aby si třeba úplně poprvé vyzkoušely bruslení, nebo okusily menší hokejový trénink zakončený krátkým zápasem. To vše pod dohledem zkušených trenérů a lektorek bruslení Komety Brno.

Banner

Na děti čekalo ve středu příjemné odpoledne, ze kterého si odnesly nejen sportovní zážitek. Hned u vstupu totiž obdržely láhve na pití, sešity s motivy brněnského klubu a jiné drobnosti. „Těšíme se velkému zájmu. Na akci se nám totiž sešlo kolem 40 dětí různého věku,“ uvádí Jiří Mífek, jenž se společně s dalšími trenéry postaral o hladký chod celého odpoledne. Pak už děti odcházely do kabin, kde se převlékly do hokejové výstroje, ta však nebyla nutností, jelikož se dala zapůjčit přímo od klubu. „Dětem jsme půjčili kompletní výstroj i brusle, když se s námi rodiče předem dohodli. Pokud se děti rozhodnou s hokejem začít, tak půjčujeme běžně výbavu i na celou sezonu,“ vysvětluje Mífek.

Po převlečení už šla dítka přímo na led, kde se rozdělila do několika skupinek. „Děti jsme rozdělili podle toho, jak umí bruslit, aby to pro ně mělo nějaký smysl. Důležité je, aby byly výkonnostně ve stejné skupince a tím pádem je to i bavilo,“ říká trenér přípravky Filip Krejčiřík, který objasňuje i cíl celého odpoledne. „Tato akce slouží k tomu, abychom naučili děti sportovat a přilákali je k aktivitě. Svým způsobem je pak zaměřena i na rodiče, aby s dětmi vylezli ze školy a brali je někam sportovat, což je strašně důležitá věc pro rozvoj dětí,“ uvědomuje si Krejčiřík.

Ten nevedl trénink na ledě sám. Děti, které ještě neuměly bruslit, si vzaly na starost trenérky krasobruslení, jež dlouhodobě spolupracují s Kometou. Na ty zkušenější pak čekalo několik stanovišť, která se zaměřovala na zdokonalení bruslení i koordinaci. To vše pod dohledem trenérského týmu i několika juniorů Komety, kteří jsou výsledkem právě této náborové akce. „Pamatuju si, že i já jsem byl jednou na této akci, díky které jsem se dozvěděl, že bych mohl hrát hokej i já, byla to má brána do mládežnického hokeje,“ vzpomíná na své začátky junior Jakub Bůžek, jenž se zapojil do trénování. „My měli na starost malého brankáře, kterého to hrozně bavilo,“ těší sedmnáctiletého obránce.

Na závěr akce si děti zahrály krátký zápas a následně spokojené odcházely z ledu. Nadšen byl i sám Filip Krejčiřík. „Bylo to fajn, děti byly šikovné. Potěšil nás zájem, který byl velký a nejdůležitější je, že to ty děti bavilo,“ uzavírá trenér přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kometě Brno naleznete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."