Týden hokeje ve Slavii Praha

Týden hokeje ve Slavii Praha

Stejně jako v desítkách hokejových klubů v celé České republice se i ve Slavii konal Týden hokeje. Jde o akci pro malé děti v předškolním věku, které se mají poprvé možnost seznámit s krásami ledního hokeje. Někteří úplně poprvé nasadí brusle, vezmou do ruky hokejku nebo vystřelí na branku. Během středečního odpoledne se v Edenu objevilo přes čtyřicet malých dětí, které akce zaujala a některé dokonce ani po skoro dvou hodinách nechtěly z ledu pryč.

Banner

Na Slavii se celá akce konala už poněkolikáté, program tak zůstal s malými změnami stejný. Před vstupem na led si rodiče s dětmi prošli centrum mládeže, které v Edenu funguje druhým rokem. Na střelnici pak ti nejodvážnější vzali do ruky hokejku a několikrát si vyzkoušeli vystřelit na branku připravené míčky a odlehčené puky.

Následně se dostali všechny děti na led, kde se kluci i holky rozdělili do dvou skupin. Ti, kteří už s bruslením měli nějaké zkušenosti, si pod vedením slávistických trenérů vyzkoušeli jednoduché prvky tréninků. Méně zdatní pak udělali první krůčky na bruslích, připravené byly i hrazdičky na nácvik bruslení.

Dětem na ledě pomáhal i Josef Beránek

Nechyběla ani zábavná část, kdy si děti sedly na položenou branku a trenéři je povozili po ledě. Tato atrakce se ukázala jako nejoblíbenější a pro malé děti i nejzajímavější. Na ledě se objevil také maskot české reprezentace, kterého fanoušci pojmenovali Puk.

Všichni si z Edenu odnesli spoustu zážitků, každé z dětí pak také dostalo odznak projektu Pojď hrát hokej, náhodnou kartičku některého z českých hokejových reprezentantů a připravený dres národního týmu.

Dětem pomáhali a během celé akce byli k dispozici téměř všichni trenéři sešívané mládeže. Nechyběli tedy ani olympijský vítěz z Nagana Josef Beránek, mistr světa Tomáš Kucharčík nebo čtyřnásobný bronzový medailista ze světových šampionátů Jiří Doležal.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slavii Praha najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“