Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Hokejový klub Kralupy nad Vltavou pořádal ve spolupráci s Českým hokejem již pátý nábor malých hokejistů ve věku 4-8 let v rámci projektu Pojď hrát hokej. Akce pod názvem „Týden hokeje“ se uskutečnila v sobotu 22. září 2018 v dopoledních hodinách.

Banner

Prostory zimního stadionu patřily v sobotním dopoledni těm nejmenším hokejistům. Rodiče se svými ratolestmi byli přivítáni bývalým hokejistou extraligového Kladna, Pardubic a současným sportovním ředitelem klubu, Josefem Zajícem.

Po přivítání dětí jim dvě půvabné mladé hostesky předaly několik dárků a samozřejmě i reprezentační dres. Na druhé straně rodiče měli plné ruce práce s vyplněním potřebných tiskopisů k zápisu.

V doprovodu juniorských hokejových mazáků byly děti odvedeny do kabiny, kde se převlékly a pod vedením trenérů absolvovaly atletický trénink na suchu. V té době byly rodičům sekretářem klubu předány prvotní informace o klubu a co to znamená mít doma malého hokejistu. Získali zasvěcený přehled nejen o rozsahu tréninku ledního hokeje, jeho náplni, ale i o důležitých provozních a administrativních pravidlech chodu Hokejového klubu Kralupy nad Vltavou.

Poté už je čekala ledová plocha, kde si děti převzali nejen trenéři mládeže klubu, ale i mladí hokejisté mužstva juniorů. Nejprve je seznámili se základy bruslení, ukázali jim, jak probíhají tréninky na ledě a poté se rozeběhly různé zábavné hry spojené se střelbou na branku a podobně.

Během celého náboru se mohli rodiče podívat na mladé hráče, kteří už minimálně rok trénují. Společné foto na závěr akce bylo vyvrcholením dětské radosti z prožitého sobotního dopoledne. Úsměvy a vyprávění dětí o svých zážitcích na ledové ploše jsou tou největší pozvánkou na další společné tréninky v hokejovém klubu Kralupy nad Vltavou. Škoda jen, že na skvěle připravenou akci zavítalo v doprovodu rodičů pouze devět dětí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kralupech nad Vltavou najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."