Týden hokeje v Chocni

Týden hokeje v Chocni

Dne 28. 9. 2019 se na zimním stadionu v Chocni uskutečnila v rámci celorepublikového Týdne hokeje již pošesté akce pod záštitou Českého hokeje „Pojď hrát hokej“. Tentokráte se jí zúčastnilo celkem 24 dětí, z toho jich bylo 21 zaregistrováno.

Banner

Akce byla zahájena v 10 hodin prezentací zúčastněných. Rodičům byl představen hokejový klub HC Spartak Choceň, organizace mládežnických kategorií v klubu a hokej jako finančně nenáročný a pro děti bezpečný sport. Dále měli rodiče možnost seznámit se s tím, co obnáší mít doma mladého hokejistu.

Během prezentace klubu rodičům se děti přesunuly společně s trenéry na hřiště u zimního stadionu, kde si zahrály různé hry, které hrají starší ročníky v rámci „suché přípravy“. Pak již následoval přesun do společné šatny, kde si rodiče připravili své děti na první hokejové krůčky.

Na ledové ploše už čekali trenéři, kteří si děti převzali a rozdělili do skupin. V jednotlivých skupinách si děti vyzkoušely různé hokejové a bruslařské dovednosti. Do akce byli též zapojeni hráči ročníků 2012 a 2013.

Celá akce byla ukončena v 11:45 společným fotografováním. Z úsměvů na tvářích dětí můžeme usuzovat, že se akce opět vydařila.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chocni najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“