Týden hokeje v Liberci

Týden hokeje v Liberci

Poslední lednovou sobotu se ve Svijanské aréně uskutečnila akce Týden hokeje. Útokem ji vzalo několik desítek odhodlaných dětí, které si ji užívaly plnými doušky. Podle vedoucího trenéra základny Libora Daňka se jednalo o vůbec nejúspěšnější díl!

Banner

Akce započala v dopoledních hodinách. Nejprve tradičně proběhla prezentace v útrobách stadionu a poté už se natěšené ratolesti s chutí vrhly na ledovou plochu. Řada ze zúčastněných stála na bruslích vůbec poprvé. Těch se s chutí chopily instruktorky, které jim ochotně pomáhaly v prvních ledových krůčcích.

Vyzkoušet si děti mohly spoustu zajímavých aktivit. Užily si například opičí dráhu, kterou zdolávaly s velkou chutí. Za mantinelem je sledovali pyšní rodiče. Ti své potomky zahrnuli povzbuzováním a zaslouženými pochvalami. I když se děti samozřejmě nevyhnuly mnoha drobným karambolům, nikterak to nepokazilo jejich radost z pohybu.

„Průběh akce bych zhodnotil velice pozitivně. Troufnu si říct, že tento třetí díl pořadu Týden hokeje byl nejzdařilejší. Když na ledě vidím, jakým způsobem se k nám přidaly kolegyně krasobruslařky, které nám pomáhají s učením bruslení těch nejmenších dětiček, je vidět, že jsou děti nadšené, a tak to má být."

Libor Daněk, trenér liberecké základny

Jedna z třetin patřila zkušenějším bruslařům, a sice tygřím prvňákům, kteří s velkou vervou poměřili síly při hokejovém zápase. K vidění bylo mnoho akce, ratolesti si totiž nic nedarovaly a hrály s opravdu velkou chutí. Všechno ale v přátelském duchu, který ze všech zúčastněných doslova sálal.

Celkově se jednalo o velké dětské dopoledne. Už před začátkem akce se totiž konal zápas tygří školky a bezprostředně po ní šla do boje třetí třída, kterou čekalo utkání s pražskou Hvězdou. „Udělali jsme z toho velký dětský den," pokyvoval spokojeně hlavou Libor Daněk.

Na závěr velice povedené akce následovalo pořízení tradiční společné fotografie. Děti si navíc odnesly také dárek, jenž jim udělal velkou radost. Dostaly totiž dres české hokejové reprezentace, který si s úsměvy na tvářích s radostí hned oblékly. Všem malým hokejistům přeje klub mnoho štěstí při dalších sportovních krůčcích a věří, že je pobyt na ledě bude bavit i nadále!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Liberci najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“