Týden hokeje ve Frýdlantu

Týden hokeje ve Frýdlantu

Ve čtvrtek 24. 11. 2022 dorazilo na zimní stadion ve Frýdlantu ani ne moc, ale ani ne úplně málo kluků a holek, kteří si přišli vyzkoušet lední hokej. Akce byla naplánována na čas, kdy zároveň s malými nováčky na led dorazili trénovat ti nejmenší hokejoví šikulové, kteří už za sebou mají svoje první hokejové krůčky.

Banner

Ještě před nástupem na led si všech osm příchozích vyzkoušelo, jak se drží hokejka a jak se střílí gól s tenisovým míčkem do té nejmenší hokejové branky, která stále na cestě k opravdovému hokejovému kluzišti.

A pak nastala ta správná chvíle, pro kterou všichni na zimní stadion ve čtvrtek dorazili – hurá do bruslí a rychle na led! Na něm na kluky a holky čekala spousta zábavy – slalom mezi kužely, sbírání míčků a kuželek do koše, a kdo chtěl, mohl si vystřelit opravdový puk na skutečného hokejového brankáře. Na dětech byla vidět radost, zvědavost, úsměv a zábava. Nikde ani slza z pádů, které provázejí každé hokejové začátky.

Po tom všem přišel na řadu opravdový hokej, který dětem předvedly zase děti. Do branky se postavil nejmenší brankář z nejmenších (bylo mu teprve jen 5 let) a na ledě bojovali bílí proti modrým. Nikdo přitom neví, jakým poměrem branek zápas skončil. Není to o gólech a výhrách, je to o radosti a zábavě. A to vše se ve Frýdlantu konalo.

Za rok zase na shledanou!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Frýdlantu najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“