Týden hokeje v Mělníku

Týden hokeje v Mělníku

Ve středu 22. 1. 2020 se uskutečnila již tradiční akce Týden hokeje, která ve spolupráci s Českým hokejem přilákala na led klubu HC Junior Mělník celkem 41 nových hokejových nadějí.

Banner

Hokejový klub HC Junior Mělník opět uspořádal ve spolupráci s Českým hokejem na mělnickém zimním stadionu další náborovou akci v rámci projektu "Týden hokeje". Tato náborová akce, kterou Český hokej pořádá již několikátým rokem systematicky v celé republice, přináší dětem i jejich rodičům možnost vyzkoušet si, jaké je to být hokejistou. Hlavním cílem je, pochopitelně, přivést k tomuto sportu co nejvíce dětí a znovu začít budovat širokou základnu, ze které v budoucnu mohou vzejít další generace úspěšných hokejistů.

Děti si mohly pod vedením mělnických hokejových trenérů vyzkoušet cvičení na ledě i mimo něj, seznámit se s hokejovou výstrojí a s hokejovým prostředím mělnického klubu. Pro jejich rodiče byla připraven prezentace, při které se mohli seznámit s organizací klubu, s fungováním mládežnických družstev a dostali mnoho informací, které jim mohou usnadnit cestu k lednímu hokeji.

Na ledě v Mělníku se objevilo celkem 41 nových hokejových nadějí a některé z nich se již druhý den hlásily na tréninku přípravky. Také rodiče vypadali spokojeně, okamžitou odezvu v podobě zvýšené poptávky po bruslích i výbavě pro začínající hokejisty hlásila prodejna hokejových potřeb v prostorách zimního stadionu.

Kromě spousty zážitků si každý účastník akce Týden hokeje odnesl několik dárků, které pro ně připravil Český hokej ve spolupráci s firmou Střída sport - reprezentační dres, hokejové kartičky, placku se znakem náborové akce, omalovánky a samolepky HC Junior Mělník. Zájemci, kteří se při náborové akci zaregistrovali prostřednictvím formuláře, který pro tuto akci Český hokej připravil a kteří se následně zaregistrují i do klubu, obdrží poukázku na nákup hokejové výstroje u firmy Střída sport v hodnotě 1.500 Kč.

Akce se opět povedla a základna mělnického hokeje se tak, doufejme, rozšíří o slušný počet začínajících hokejistů.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Mělníku naleznete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“