Týden hokeje ve Vimperku

Týden hokeje ve Vimperku

Ve středu 22. září 2021 se od 15:30 hodin konala na zimním stadionu ve Vimperku náborová akce Pojď hrát hokej, a to v rámci celorepublikové akce Týden hokeje, která probíhá od pondělí 20. září 2021 a končí v neděli 26. září 2021.

Banner

Akce byla určena všem malým dětem ve věku 4-8 let, které mají zájem se naučit bruslit a hrát lední hokej. Všechny zúčastněné děti po přivítání na zimním stadionu obdržely klíčenku, láhev, samolepky a k zapůjčení byl i reprezentační hokejový dres, se kterým absolvovaly své první krůčky na ledě.

Před vstupem na led proběhla krátká prezentace ledního hokeje, kde se rodiče dozvěděli veškeré informace o akci Pojď hrát hokej a také o pořádajícím klubu HC Vimperk.

Po prezentaci absolvovaly děti krátký trénink s trenéry HC Vimperk, kdy byly rozděleny podle dovedností do skupin. Mohli se tak učit jak úplní nováčci, tak i pokročilí bruslaři. V jedné třetině byl k vidění i ukázkový zápas v minihokeji, který mezi sebou sehráli nejmenší hokejisté HC Vimperk. Dále na děti čekala opičí dráha, sbírání míčků a další hry na ledě. Po společném tréninku proběhlo focení všech zúčastněných a nechyběla ani sladká odměna.

Akce Pojď hrát hokej se letos zúčastnilo na zimním stadionu ve Vimperku celkem 16 nových dětí (z toho devět chlapců a sedm děvčat), které se úspěšně zaregistrovaly do projektu Pojď hrát hokej.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vimperku najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“