Týden hokeje v Ústí nad Labem

Týden hokeje v Ústí nad Labem

V pondělí 21. 1. 2019 se na ústeckém zimním stadionu opět konala akce „Pojď hrát hokej“. Tuto akci zaštiťuje Český hokej v rámci projektu „Týden hokeje“, který se koná po celé České republice. V Ústí nad Labem se nakonec na ledě sešlo celkem 19 malých účastníků, což je velmi pěkné číslo.

Banner

Po úvodním seznámení a vyplnění registračního formuláře Pojď hrát hokej čekal děti a rodiče rozdílný program. Rodiče měli na programu prezentaci s trenéry týkající se ledního hokeje, kde se dozvěděli veškeré potřebné informace pro začínající hokejisty a mohli se případně na cokoliv zeptat. Děti se odebraly s trenéry na „rozcvičku“, kde si vyzkoušely střelbu na branku, soutěže, závody a další hry.

Po absolvování tohoto programu se děti s pomocí rodičů připravily na hlavní část programu na ledě. Děti byly rozdělené podle dovedností, jelikož některé byly na bruslích úplně poprvé a začínaly ještě s hrazdičkou kvůli stabilitě. Naopak plno dětí už zvládlo bruslit velmi dobře. Na ledě si postupně vyzkoušely základy bruslení, projíždění slalomu nebo střelbu na branku. Vše probíhalo zábavnou formou a děti byly vtaženy do děje tréninku. V jedné třetině hřiště se také konal ukázkový trénink minihokeje. Zde byly k vidění hokejové dovednosti hráčů z 2. třídy, kteří se už hokeji věnují delší dobu. Na konci tréninku se všichni sjeli na prostředku a srovnali se i s trenéry na společnou fotku.

Akci zhodnotil šéftrenér základny Lukáš Zahradník: „Myslím si, že se nám akce znovu vydařila. Vše proběhlo hladce, bez problému a hlavně jsme rádi, že opět dorazilo tolik dětí a měly zájem si vyzkoušet lední hokej. Na dětech bylo vidět, že je to na ledě baví, a to je asi to nejdůležitější. Věřím, že plno z nich přijde na tréninky hokejové základny a budou s hokejem pokračovat“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Ústí nad Labem najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“