Týden hokeje v Bílině

Týden hokeje v Bílině

V pondělí 17. září 2018 proběhl na našem zimním stadionu v Bílině nábor nových hráčů do našeho oddílu ledního hokeje HC Draci Bílina v rámci akce pořádané ČSLH „Týden hokeje“.

Banner

Po příchodu na zimní stadion rodiče své děti zaregistrovali a vyplnili dotazník. Za odměnu pak každé dítě dostalo tašku s propagačními předměty oddílu, města, ČSLH a hlavně hokejový dres, na který si mohlo nechat napsat jmenovku, aby vědělo, že dres je opravdu jeho. Celkem se akce zúčastnilo 14 dětí, zaregistrovalo se 6 nových adeptů hokeje.

Po vyplnění těchto formalit se všichni v šatně převlékli a přezuli do bruslí a hokejové výstroje. Ať už vlastní, či zapůjčené naším oddílem. Na ledě nově příchozí natěšené děti přivítalo několik našich trenérů a několik dalších pomocníků z řad dorostenců a juniorů HC Draci Bílina. Pro nové adepty bílinského hokeje bylo připraveno několik stanovišť a formou her a soutěží se těmto dětem všichni společně věnovali. V průběhu akce sehráli nejmenší Draci modelové utkání v minihokeji, aby nově příchozím dětem i rodičům ukázali, co se v letošním roce, kdy budou na ledě, s hokejkou a pukem mohou také naučit. Nakonec se všichni společně, po téměř dvou hodinách strávených na ledě, vyfotili.

Na závěr akce se ještě všichni rodiče sešli ve společenské místnosti, kde jim organizační pracovník našeho oddílu a trenér nejmladších hokejistů představil prezentaci o ledním hokeji, ale i video z letního soustředění našich nejmladších hokejistů. Seznámil všechny s tím, jak to v našem oddíle funguje a jaké jsou v něm podmínky a možnosti hokejového růstu. Nakonec odpověděl i na nespočet dotazů, které rodiče zajímaly.

Bohužel nám tentokrát moc nepřálo počasí. Venkovní teplota 28 stupňů lákala spíše k vodě a ne na zimní stadion, což se nepříznivě odrazilo v účasti na akci. Proto bychom rádi přibližně za měsíc akci ještě jednou zopakovali.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Bílině najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“