Týden hokeje ve Vimperku

Týden hokeje ve Vimperku

Stejně jako v září 2018, tak i v lednu 2019 se zapojil místní hokejový klub HC Vimperk do projektu „Pojď hrát hokej“ v rámci Týdne hokeje. Tentokrát byl Týden hokeje stanoven na období od 21. ledna do 27. ledna 2019 a opět šlo o celostátní náborovou akci podporovanou Českým hokejem. Do této akce se v celé republice zapojilo již 140 hokejových klubů, které na své zimní stadiony dohromady přilákaly na 20 000 dětí, které si vyzkoušely, jaké je to být hokejistou.

Banner

I ve Vimperku se tato akce konala již popáté, a to ve středu 23. ledna 2019 od 15:30 hodin na místním zimním stadionu. Jako vždy byli děti s jejich rodiči přivítáni na zimním stadionu, kdy po vyplnění přihlášky do projektu „Pojď hrát hokej“ obdržely děti krásné dárky v podobě reprezentačního dresu s novým logem Českého hokeje a logem akce „Pojď hrát hokej“, dále odznáček, samolepky a omalovánky. Rovněž děti dostaly něco malého „na zub“ a to pytlíček crackerů „BOMBER“.
 
Ještě než se děti šly převléknout na program na ledě, byl pro ně a pro jejich rodiče připraven krátký program v jedné z šaten v podobě krátké prezentace ledního hokeje, kde se od přítomných zástupců klubu HC Vimperk dozvěděli krátkou historii klubu, jaké jsou v současné době náklady na pořízení hokejové výstroje, jakým způsobem může pomoci klub HC Vimperk či hokejový svaz, a jaké to je mít vlastně doma malého hokejistu.

Po ukončení krátké prezentace se šlo do kabin, kde se děti za pomoci rodičů převlékly na program na ledě. Nově příchozí děti se hrdě oblékly do reprezentačního dresu, který obdržely při prezentaci a plni očekávání se odebraly k ledové ploše, kde na ně již čekali trenéři HC Vimperk, kteří si pro ně na ledě připravili celkem čtyři stanoviště plné zábavy a pohybu. Pro některé děti to bylo úplně první setkání s ledovou plochou na zimním stadionu, o tyto se starali trenéři společně s hráči mladších žáků HC Vimperk a podporovali je v jejich prvních krůčcích po ledě. Ostatní děti byly rozděleny do tří skupin a postupně spolu s trenéry obešly všechny čtyři stanoviště, které byly na ledové ploše připravené. Jednalo se opět o oblíbenou opičí dráhu a  sbírání barevných míčků podle barev. Nově byla připravená házená na ledě a dovednostní slalom v podobě sbírání barevných kloboučků. Program na ledě trval bezmála hodinu a na závěr proběhlo focení všech účastníků akce a rozdávání sladkých odměn.

V rámci Týdne hokeje a akce „Pojď hrát hokej“ našlo na zimní stadion ve Vimperku cestu celkem 14 nových dětí, které si přišly vyzkoušet hru zvanou lední hokej a absolvovaly na zimním stadionu ve Vimperku své první krůčky na bruslích. Celkem se akce zúčastnilo 22 dětí. Ve Vimperku se tato akce pořádala již popáté a místnímu klubu se podařilo za těchto pět náborových akcí přilákat na zimní stadion ve Vimperku celkem 148 úplně nových dětí z Vimperku a širokého okolí, ba celého okresu Prachatice.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vimperku najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“