Týden hokeje v Šumperku

Týden hokeje v Šumperku

V úterý 25. ledna 2022 se v šumperské Škoda aréně již podruhé v hokejové sezoně 2021/2022 uskutečnila známá náborová akce Českého hokeje Pojď hrát hokej. Akce se zúčastnilo celkem 24 dětí, které si celý program společně s rodiči náležitě užily. Děti ve věku od 4 do 8 let tvořilo 12 chlapců a 12 dívek.

Banner

Akce začínala od 17 hodin. Poté, co se návštěvníci dozvěděli detailní program, následovala registrace. Po registraci se nové děti odebraly s trenéry na zábavnou rozcvičku mimo led, kde byl nachystaný bohatý program v podobě opičí dráhy a také rovnovážných balančních cvičení a švihadel. Dále se děti mohly podívat na novou rolbu, kterou oddíl HK MD Šumperk má přibližně dva měsíce a nahlédnout na vzorovou šatnu malých hokejistů, kde visely malé hokejové výstroje pro hráče i brankáře. Tyto věci si děti mohly samozřejmě vyzkoušet.

Poté následovala prezentace oddílu, kterou zahájil předseda oddílu pan Luboš Cekr a šéftrenér mládeže Michal Peška. Hned poté předal druhý jmenovaný rodičům základní informace o fungování oddílu HK MD Šumperk a o prvních krůčcích na ledě. Nechyběla ani krátká historie oddílu včetně představení odchovanců. Závěr prezentace patřil odpovědím ze strany rodičů.

Ihned po prezentaci se děti za pomocí hráčů a vedoucích HK MD Šumperk přesunuly do šatny, kde se nachystaly na své první krůčky na ledě. Během oblékání se na ledě pod již dohlížejícími trenéry odehrávalo modelové utkání přípravky a v plném proudu byla také školička bruslení. Ve vymezeném území byla pro zcela nové děti nachystána 3 stanoviště, která děti průběžně prošly a seznámily se s prostředím na ledě. Po ukázce základního postoje a vstávání z ledu nechyběly pro děti, které zvládly již pohyb na bruslích bez opory, překážková dráha a pohybové hry. Děti program bavil a bylo vidět, že si ho moc užívají. Důkazem toho byl v každém koutě Škoda arény úsměv na tváři.

Těsně před 19. hodinou jsme celou akci uzavřeli společnou fotografií. Po focení některé děti zůstaly na ledě, jiné spokojeně kluziště opouštěly. Zodpověděly se také poslední dotazy rodičů a všichni byli srdečně pozvaní na následující termín školičky bruslení.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Šumperku najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."