Týden hokeje v Lanškrouně

Týden hokeje v Lanškrouně

Plno zábavy na ledě si mohly v úterý 23. ledna užít děti s jejich rodiči v rámci akce Týden hokeje, která proběhla už potřetí na hale Bóži Modrého v Lanškrouně. Akce je součástí dlouhodobého rozvojového projektu ČSLH s názvem Pojď hrát hokej.

Banner

Program začal úderem 16. hodiny a zároveň na ledové ploše už probíhala ukázka minihokeje dětí hrající hokej tři roky. Nově příchozí děti s rodiči zhlédly ukázku a potom následovala ukázka tréninku nejmenších dětí (trénink přípravky). Nechybělo ani společné fotografování malých Orlů s nově příchozími dětmi.

Pro zájemce pak následovala ukázka z tréninku - rozcvička v bruslích na pevné podložce, posléze už se děti přesunuly na led pod dohledem trenérů a asistentů. Rodičům byla také poskytnuta prezentace, kde jim bylo vysvětleno proč a jak právě hokej, hlavně to, že hokej není drahý sport pro jejich děti.

Akce se celkem zúčastnilo 8 nových dětí, které odcházely s pocitem spokojenosti a radosti.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Lanškrouně najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“