Týden hokeje ve Velké Bíteši

Týden hokeje ve Velké Bíteši

Čtvrteční odpoledne 27. ledna patřilo na zimním stadionu ve Velké Bíteši náborové akci Pojď hrát hokej. V této sezoně se jednalo již o druhou událost tohoto druhu, kterou uspořádal místní hokejový oddíl HC Spartak Velká Bíteš ve spolupráci s Českým hokejem. Tentokrát se do projektu zaregistrovalo 13 začínajících hokejistů. Máme radost, že mezi dětmi byli také účastníci letošní školky bruslení.

Banner

Program náborového dne byl tradiční. Při vstupu účastníci vyplnili registrační formulář. Zároveň byly rodičům předány informace o náborové akci „Pojď hrát hokej“, jejím průběhu, výhodách přihlášení se do projektu apod. Děti obdržely upomínkové předměty, např. hokejovou láhev s logem Pojď hrát hokej.

I tentokrát jsme se hned po administrativních záležitostech přesunuli na led. Po úvodním seznámení se s trenéry následovala hodinka her na ledě a bruslení. Děti si zahrály Mrazíka, vybíjenou, zdolávaly překážkovou dráhu a také absolvovaly úvodní “lekci bruslení”. Na druhé straně hřiště probíhal ukázkový zápas 2. tříd.

V průběhu bruslení byly rodičům prezentovány důležité informace o ledním hokeji, o filosofii a podpoře Českého hokeje, a také o fungování místního klubu HC Spartak Velká Bíteš. Rodiče se mj. dověděli, jakým směrem se ubírá výchova malých hokejistů, že je kladen důraz především na hru a všeobecný rozvoj dětí, a jakým způsobem je zajištěna kvalita tréninků a odbornost trenérů. Dále také, že hokej je vhodný sport pro rozvoj dítěte, že je také bezpečný a že díky podpoře Českého hokeje a klubu HC Spartak Velká Bíteš je i finančně dostupný.

Na závěr čtvrtečního odpoledne se všichni účastníci společně vyfotili a rozloučili. Věříme, že se s dětmi shledáme následující pondělí na našem pravidelném tréninku pro nejmenší.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velké Bíteši najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“