Týden hokeje ve Slavii Praha

Týden hokeje ve Slavii Praha

V úterý 21. 1. 2020 se na Zimním stadionu Eden konala další akce s názvem Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. Oficiální začátek byl naplánovaný na 17.30 hodin, už daleko předtím se ale na domácím stánku HC Slavia Praha objevovaly první děti. Nakonec jich dorazilo 52, k tomu se na ledě ukázalo i několik těch, kterým ještě nebyly čtyři roky, a tak si alespoň vyzkoušely první krůčky na ledě.

Banner

Všichni malí účastníci se za pomoci rodičů nebo rodinných příslušníků zaregistrovali a v centru mládeže si vyzkoušeli první hokejové dovednosti. Nechyběla střelba na branku ani slalom s pukem mezi kužely.

Poté byla pro děti a jejich rodiče připravena prezentace v centru mládeže o tom, co hraní ledního hokeje obnáší i co dětem přináší.

Po skončení samotné prezentace pak na obrazovce běželo video, které přitáhlo hlavně zájem dětí. Podívat se totiž mohly na to, jak probíhají tréninky na ledě i na nejslavnější okamžiky z historie nejenom slávistického hokeje.

Po čase stráveném v centru mládeže se děti dostaly i na led. V šatnách byla připravena výstroj na půjčení. Velký zájem byl zejména o hokejky. V několika prvních minutách mohli malí zájemci o hokej sledovat své vrstevníky, kteří už hokej ve Slavii hrají a připravili si pro své budoucí kamarády ukázku utkání v minihokeji.

Pro děti byla připravena spousta aktivit na mnoha stanovištích. Ti zdatnější si na jedné čtvrtině ledové plochy mohli proti sobě zahrát s pukem. Na jedné části kluziště pak bruslili úplní začátečníci s pomocí hrazdiček a slávistických juniorů. Dorazili také někteří hráči "slávistického áčka", byli mezi nimi například Novák, Vlček, Šmerha, Hotěk nebo Všetečka.

Děti si vyzkoušely střelbu na branku, slalom mezi kužely a hru s míčkem i pukem. Mnoho dalších stanovišť bylo plně obsazeno.

Všichni si akci užili a odnesli si s sebou domů spoustu hezkých dárků (reprezentační dres jednoznačně vyhrál), ale především spoustu skvělých zážitků.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slavii Praha najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“