Týden hokeje v České Lípě

Týden hokeje v České Lípě

Ve středu 23. 11. 2022 se v České Lípě na zimním stadionu uskutečnila akce Pojď hrát hokej, a to pod záštitou Českého hokeje v rámci Týdne hokeje. Celkem si akci přišlo vyzkoušet 27 dětí. A pro většinu z nich to bylo první setkání s ledovou plochou.

Banner

Již před 16:00 byla vstupní hala plná nedočkavých dětí společně s rodiči. Účastníky čekala nejdříve registrace nově ve formě online formuláře, při níž děti obdržely drobné dárky od partnerů akce. Poté se mohly odebrat do útrob stadionu, kde na ně čekali mladí hokejisté klubu HC Česká Lípa, se kterými měly možnost si vyzkoušet střelbu na branku a slalom okolo kuželek. Pro rodiče byla mezitím připravena prezentace, kde bylo vysvětleno, co obnáší mít doma malého hokejistu. Nadšení z aktivit mimo led u dětí přetrvávalo i během oblékání a všechny natěšené vyrazily na led.

Program na ledě si trenéři připravili stejně zábavný a pestrý jako mimo led. Rodiče i děti mohli zhlédnout přátelské utkání mezi nejmenšími hokejisty klubu ročníku 2015-2016. Na druhém konci hřiště měly děti možnost vstřelit svůj vůbec první gól brankáři starších žáků. Ve středu hřiště si úplní nováčci vyzkoušeli své první krůčky na ledě pod dohledem trenérů a hráčů klubu. Odpoledne bylo zakončeno společným focením.

Po celou dobu hladkého průběhu akce byla na zimním stadionu pohodová a přátelská atmosféra, kterou si kromě usměvavých dětí pochvalovali i rodiče.

Týden hokeje je celorepubliková akce, která dává možnost dětem přijít si vyzkoušet, jaké to je být hokejistou. Jsme moc rádi, že náš klub je této akce součástí.

A jak akci hodnotí trenér Jaroslav Češka?
„Pojď hrát hokej se u nás pořádá již poněkolikáté. Přináší k nám do klubu nové tváře a děti se zápalem pro hokej. Spousta dětí se po akci následně přihlásí k nám do klubu a dochází pravidelně na tréninky. Jsem moc rád, že s nimi mohu pracovat a pomáhat jim v jejich snu stát se hokejistou.“

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Lípě najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.