Týden hokeje v Prostějově

Týden hokeje v Prostějově

Podruhé v letošní sezoně zorganizoval SK Prostějov 1913 ve spolupráci s Českým hokejem akci v rámci Týdne hokeje a projektu Pojď hrát hokej. Zábavný nábor se na zimním stadionu uskutečnil ve čtvrtek 23. ledna odpoledne a za výjimečným zážitkem přitáhl celkem 28 dětí.

Banner

Pořadatelé z prostějovského mládežnického klubu se činili. Od půl páté odpoledne vypisovali malým účastníkům akce přihlášky, děti zároveň ve vestibulu zimního stadionu dostávaly dárky v podobě replik červenobílých reprezentačních trikotů.

Společně se svými rodiči se dohromady 28 zájemců o první hokejové krůčky následně odebralo do šaten. Tam trenéři vysvětlovali, co všechno obnáší mít doma malého hokejistu. Kluci a holky navíc postupně sundali boty, místo nich si nazuli brusle a na hlavu připnuli helmu. To aby si z hokejových radovánek neodnesli žádné modřiny.

Hodinu po zahájení registrace se pak vrhli na ledovou plochu. S chodítky se učili bruslit, s hokejkou v rukavicích udávat směr puku. Nechyběly ani hrátky s balonky. Vedle úplných hokejových začátečníků se na hřišti pohybovali i prostějovští hráči, kteří už v jednotlivých mládežnických kategoriích mají něco za sebou.

Zábavnou a pohodovou atmosféru dokreslila hudba vyhrávající z reproduktorů a také promítání na velkoplošné obrazovce. Tam mohli především rodiče dětí zhlédnout náborové video, kterým se SK Prostějov 1913 prezentuje a láká do svých řad nové tváře.

Do celorepublikového projektu se prostějovský klub zapojil popáté za sebou. V lednu roku 2018 pořádal akci Týden hokeje premiérově, tehdy si také cestu na stadion našlo zatím nejvíce dětí – více než šedesát. V září 2018 jich bylo něco přes dvacet, v lednu 2019 podobný počet a naposledy na začátku podzimu 27.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Prostějově najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.