Týden hokeje s HC Plzeň 1929

Týden hokeje s HC Plzeň 1929

I v novém roce 2022 se náš klub znovu zapojil do akce Pojď hrát hokej, jejímž cílem je představit hokej těm nejmenším – budoucím hokejistům i hokejistkám. Ti si mohli vyzkoušet ukázkový trénink pod vedením zkušených trenérů a za účasti hráčů z extraligového týmu Tomáše Mertla, Marcela Marcela a Sebastiána Maláta.

Banner

A v Plzni se akce pro začínající hokejistky a hokejisty opět vydařila, v pondělí odpoledne se trenérům sešlo 28 nových dětí od těch úplně nejmenších, které na bruslích nikdy nestály! Díky podpoře svazu nebyla nouze o zapůjčení bruslí a trenéři se za pomoci hráčů z mládežnických týmů mohli věnovat vydatně všem zájemcům. Samotný trénink začínal v hale přilehlé akademie, kde si děti hravou formou vyzkoušely rozcvičku před samotným tréninkem přímo na ledě.

Pro spoustu zájemců se jednalo o první krůčky na bruslích vůbec, trenéři ale byli připraveni jak na „debutanty“, tak i na ty zkušenější, kteří měli prostor se na ledě prohánět s hokejkou a pukem a zahrát si třeba s Tomášem Mertlem, který sám na akci Pojď hrát hokej dorazil s mladším ze synů, který se rovnou zapojil mezi další děti v tréninku.

Po hodině a půl dlouhém tréninku tak všichni domů odcházeli plni zážitků, ať už z prvních zkušeností s hokejem, setkáním s profesionálními hokejisty, či získávání nových zkušeností pod vedením trenérů, jako jsou třeba Milan Volák, Václav Benák nebo Zdeněk Pata.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC Plzeň 1929 najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“