Týden hokeje v Brně na Technice

Ve středu 20. 9. 2017 se v klubu VSK Technika Hokej Brno uskutečnila náborová akce Týden hokeje, která byla spolupořádána ve spolupráci s ČSLH za účasti štábu ČT a týmu ČSLH v čele s maskotem akce Ťukem.

Banner

15.00 se začal vestibul HHDM plnit dětmi s rodiči, kteří se na základě kampaně rozhodli vyzkoušet lední hokej. Po úvodní registraci do projektu obdrželo každé dítko reprezentační dres a drobné dárky z projektu Pojď hrát hokej. Celkem se akce zúčastnilo 53 zaregistrovaných kluků a holek. Přímo u registračního místa a v prostorách před vstupem do haly vítal děti maskot Ťuk.

Před samotným bruslením na ledě proběhla akce pro rodiče a děti, kde byl prezentován lední hokej jako výborný sport pro rozvoj dítěte a také systém výchovy a práce s nejmenšími hokejisty v klubu.

Od 16.00 děti spolu s trenéry a staršími hráči z klubu vyjely na led. Na jedné třetině ledové plochy probíhal ukázkový vzorový trénink přípravky ročníku 2011, ve zbylých dvou třetinách se na několika stanovištích věnovali trenéři všem novým zájemcům o bruslení a lední hokej. Všechny děti si vyzkoušely bruslení kolem kuželů, hru na rybičky a rybáře, ti zdatnější si dokonce zahráli na části plochy hokej s Ťukem, míčkem a pukem.

S dětmi také vyjel na led Milan Hnilička, člen vítězného týmu z olympiády v Naganu, který dětem trpělivě vysvětlovat základy bruslení a ledního hokeje.

Vyčleněných 45 minut uběhlo jako voda. Všechny děti a trenéři se shromáždili ke společné fotografii a potom už probíhala v prostorách mezi střídačkami improvizovaná autogramiáda Milana Hniličky.

Ještě dlouho po skončení akce v prostorách HHDM trenéři a tým ČSLH předávali rodičům a dětem další doplňující informace o ledním hokeji a o klubu Techniky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v brněnské Technice najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.