Týden hokeje v Hodoníně

Týden hokeje v Hodoníně

Hodonín znovu potvrdil, že je hokejovým městem. Na Zimním stadionu Václava Nedomanského se v sobotu 25. ledna dopoledne pod odborným vedením trenérů a hráčů A-týmu SHKM Hodonín bavily na tři desítky dětí od čtyř do osmi let, které se zúčastnily celorepublikové náborové akce Týden hokeje. Třináct dětí přišlo na náborovou akci vůbec poprvé.

Banner

Náborová akce, která se uskutečnila už poněkolikáté, se na Slovácku setkává se zájmem dětí i jejich rodičů. Brusle v sobotu nazula asi třicítka chlapců a dívek. Pro některé nováčky to byly jejich vůbec první krůčky na ledě. „Ohlasy mezi rodiči a dětmi byly pozitivní,“ uvedl šéftrenér mládeže SHKM Hodonín Mgr. Tibor Helísek, DiS.

„Jsme rádi za každou možnost, kde můžeme ukázat lidem, jak je tento sport dostupný finančně, tak i materiálně. Chtěli bychom nejen těmito akcemi zvýšit zájem o tento sport,“ říká Helísek. Mimo náborovou akci Týden hokeje se klub SHKM snaží získat ty nejmenší například návštěvami ve školkách, kde dětem ukáží, co je to hokej. Kromě toho klub pořádá také školičku bruslení a další akce pro děti.

I v této hokejové sezóně se daří hodonínským trenérům vychovávat šikovné hokejisty, kteří zkouší své štěstí v projektu Českého hokeje s názvem VTM (Výchova talentované mládeže), jiní mají pevná místa v extraligových dorosteneckých i juniorských klubech.

Organizátoři si pro děti připravili zábavný program na ledě i mimo něj. Chlapci a dívky byli rozděleni do několika skupin, ve kterých si pod dohledem trenérů vyzkoušeli třeba vedení kotouče, techniku bruslení, nájezdy na brankáře nebo různé doplňkové hry. Kromě spousty zážitků z bruslení si děti odnesly domů také například dárek v podobě hokejového dresu české reprezentace.

Rodiče měli možnost detailně se seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj jejich ratolestí. „Cílem akce je nábor, a hlavně propagace hokeje a pohybové aktivity na ledě. Často nemusí být cílem hokej, ale naučit dítě základům bruslení, aby se mohlo touto činností bavit a nepřipadalo si mezi ostatními dětmi hloupě proto, že neumí bruslit. Proto děláme také bruslení pro základní školy. Velké plus vidím v zázemí našeho zimního stadionu, které je na velmi dobré úrovni. Také náš trenérský tým má dobrou kvalitu. Chceme na zimní stadion dostat rodiče i děti,“ říká trenér žáků ČSLH - SpS Tibor Helísek.

Pokud máte zájem o více informací, kontaktujte trenéra pana Tibora Helíska (tel.: 603 716 308, e-mail: tiborhelisek@seznam.cz). Tréninky přípravky jsou v pondělí a ve středu od 16:00 do 17:00 a v sobotu od 09:15 na zimním stadionu v Hodoníně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hodoníně naleznete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“