Týden hokeje s HC Smíchov 1913

Týden hokeje s HC Smíchov 1913

Už posedmé se HC Smíchov 1913 zúčastnil akce pořádané Českým hokejem Týden hokeje, kdy mají ti nejmenší možnost vyzkoušet si hokejový trénink, zjistit, co obnáší být hokejistou a třeba se jím i stát.

Banner

Hlavně nespadnout! Anebo klidně jo...

Týden hokeje, který probíhá v rámci projektu Pojď hrát hokej dvakrát za rok, je celorepubliková náborová akce určená pro kluky a holky od čtyř do osmi let. K nám jich letos přišlo 22. Pokud bylo potřeba, půjčili jsme jim veškerou potřebnou výstroj, a poté již strávili někdy i svoji úplně první hodinu na ledě. Že neuměli bruslit? To vůbec nevadilo! V našem oddílu máme pro všechny začátečníky připravenou spoustu pomůcek, které jim v začátcích mohou pomoci.

U těch nejmenších ale stejně nejde ani tak o vrcholový trénink a porážení všech soupeřů, hokej by měla být hlavně zábava. Během tréninku jsme se tak všichni společně plazili, aby nás nikdo neviděl, sbírali ovoce, probouzeli vodníka pod ledem nebo si hráli na Večerníčka. A když se během všech těch her někdo neplánovaně vyválel na ledě, zase vyskočil a pokračoval dál.

Gól!

Program pro děti pokračoval i po sundání bruslí. Každý hráč dostal hokejku a mohl si vyzkoušet slalom, přihrávky a střely. Nejdůležitější to bylo samozřejmě u branky, protože každý chce dávat góly. A to nejenom do prázdné branky – některým se podařilo dát brankáři našeho A-týmu dokonce víc gólů než některým z našich nejzkušenějších hráčů!

Vše důležité i pro rodiče

Celá akce není určená jen pro děti, ale také pro jejich rodiče. Na začátku pro ně proto byla připravena prezentace, během které jim předseda a šéftrenér oddílu Mgr. Michal Gandalovič podal základní informace o tom, co všechno je k hokeji potřeba. Během celého odpoledne se samozřejmě všichni mohli obracet na naše trenéry a hráče, kteří se podíleli na organizaci.

Nábor po celý rok

I když se tato náborová akce koná zase až v lednu, s hokejem u nás můžete začít kdykoliv. Veškeré potřebné informace najdete na našem webu nebo nás můžete kontaktovat na telefonním čísle 739 544 005 či e-mailové adrese hokej@hczbraslav.cz. Stejně tak můžete novinky o klubu sledovat na našem Facebooku.

Rádi vás uvidíme!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje na Smíchově najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."